Städa hemma själv – eller anlita firma?

Att städa hemma är något som måste göras, ibland varje dag, för att det ska kännas trivsamt. Det är svårt att komma ifrån alltifrån tvätt och disk till dammsugning och dammtorkning om man inte väljer att anlita hjälp. Det finns för, – och nackdelar med båda alternativen – vilka dom är kan du läsa mer om i den här texten.

Städa hemma själv

Det finns dom som verkligen tycker om att städa hemma. Att pyssla på och göra fint ger en speciell känsla när det väl är klart, då man kan sätta sig ner med sin kaffekopp och bara njuta av ett rent och fräscht hem. En del tycker rent av att det är avkopplande att ta tag i städuppgifterna men det finns såklart också dom som mer eller mindre avskyr det.

Till fördelarna med att städa hemma själv hör att det är billigare än att anlita städhjälp. En annan fördel är att man får det precis som man vill och man kan enkelt prioritera det man tycker är viktigast för dagen.

Till nackdelarna med att städa hemma själv hör att det dessvärre är ganska tidskrävande, speciellt för den som redan har ett pressat veckoschema. Kanske har man ett jobb som tar både tid och energi på vardagarna, en familj med tillhörande aktiviteter eller något annat som gör att det blir väldigt lite tid kvar till städning. Är man en av dom som tycker att det är tråkigt är även det såklart en nackdel – man kan göra roligare saker med tiden.

Anlita städfirma

För den som absolut inte har tid eller tycker om att städa hemma finns ett alternativ, och det är att anlita städhjälp. Veckostäd är populärt bland barnfamiljer och personer som har lite tid och den stora fördelen med det är enligt många just att man sparar tid till andra saker.

Genom att anlita en städfirma kan man komma hem efter jobbet, till ett rent, fräscht och nystädat hem utan att ha behövt lyfta ett enda finger. Det finns dock några nackdelar:

  • Man kan bli missnöjd med hur jobbet är gjort
  • Det kan kännas jobbigt att ha ”främlingar” i hemmet
  • Det kostar pengar

Ett alternativ för den som inte tycker att städningen är hela världen att utföra själv, men som kanske inte alltid får tiden att räcka till, är att göra det mesta av jobbet själv men att köpa en hemstädning då och då. Då blir det heller inte så dyrt!

Städa hemma själv – eller anlita firma?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *