När man ser utbudet rustika möbler, är priset någonting man kan ha svårt att acceptera. Varför inte överväga att bygga dina egna möbler för en bråkdel av kostnaden? Trä är inte bara tillgänglig i en mängd olika enfärgade toner och texturer, men det finns också i en mängd olika färger som röd ek, körsbär, björk, al eller körsbär. Du hittar också olika former av trä – du hittar fyrkantigt trä, rektangulärt trä eller grovt trä. Antalet knutar och kornvariationer i träet påverkar också priset.

När man beslutar om de möbler som du vill bygga, börja med att överväga de olika typerna av material och de olika typer av skär som träet skärs från. Du måste också överväga vilka typer av ytbehandlingar som används och vilket trä som används för det yttre lagret. Om du ska använda tall för det inre lagret, kanske du vill se till att kornmönstret är rakt, vilket är ganska lätt att upptäcka. För det yttre lagret, kanske du vill välja plywood och överväga att använda ett tunt lager lack för skydd mot fläckar och allmänt slitage.

Budget för trämöbler

Tänk på vilken typ av budget du arbetar med och sedan ta hänsyn till de olika typer av ytbehandlingar som du kommer att använda. Vilken typ av utseende vill du uppnå? Hur mycket pengar har du råd att spendera och hur mycket tålamod har du? Kom ihåg, ju mer ansträngning du lägger ner på detta projekt, desto mer pengar kan du spara. Till exempel, om du väljer den lättaste säden av din plywood, kommer du att betala mindre för det och du kommer att kunna färga det så att det ser rent och även, i motsats till att vara en smutsig, färgade röran.

Hur man bygger trämöbler
Märkt på:    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *