3 saker att tänka på innan du påbörjar en renovering

Det finns många tillfällen då det kan kännas lockade att dra igång en spontan renovering. I samband med det finns också många vanliga misstag och för att undvika det är det viktigt att tänka igenom planen ordentligt och fundera på om det verkligen är genomförbart. Här följer några saker som är bra att tänka på innan du påbörjar ditt projekt.

Har du rätt kunskaper?

Att renovera hemma kan vara roligt och även hobbysnickaren kan lyckas med många moment på egen hand. Innan du börjar en renovering av något slag bör du dock ställa dig frågan om du kommer klara att genomföra den med gott resultat.

Är du tveksam kanske det är bättre att anlita hjälp – åtminstone med dom delar av projektet som du tror är svåra att genomföra. Ska man lägga pengar på en renovering vill man ju att det ska bli snyggt också!

Har du dom verktyg som behövs?

Att lyckas med en renovering utan att ha rätt typ av verktyg är svårt. Kanske tänker du att du kan lösa det på annat sätt – men sanningen är att resultatet troligen inte kommer att bli så bra som du tänkt dig.

Läs mer om renovering och leta inspiration till det du tänkt att genomföra – och ta reda på vilka verktyg du kommer att behöva. Saknar du något kanske det finns möjlighet att låna eller hyra – men börja inte riva och/eller bygga förrän du har det som behövs.

Räcker pengarna till din renovering?

Ett annat vanligt misstag bland personer som är sugna på att renovera hemma är att inte göra en budget. Man tänker att ”det blir nog inte så dyrt” men ofta tillkommer kostnader man inte tänkt på eller räknat med från början.

När budgeten görs bör du räkna med alltifrån material till inredningsdetaljer som du vill ha i det färdiga rummet. Är du noggrann med att ta mått och tänka igenom projektet, kanske till och med göra en ritning, kan du också räkna ut den ungefärliga materialåtgången.

För att måla om i ett rum krävs till exempel betydligt mer än bara färg och pensel, så som:

  • Maskeringstejp
  • Färgtråg
  • Rollers i olika storlekar
  • Sandpapper
  • Spackel

Ha gärna detta exempel i åtanke om du planerar en renovering och tänker att det enda du behöver är hammare och spik.

3 saker att tänka på innan du påbörjar en renovering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *